Meracus G-litter

Sire: Darko KS vom Klepelshagener Forst: Derby1, Solms1, VGP1, HN, Btr, VBR, IKP1, KS. Hips: A.

Show: V1, excellent, CAC, V4 (Kleemann)

Bianca vom Siedenfeld: Derby1*, Solms1 , HN. Hips: A/A, ED/OD:0/0.

Show: excellent, res.-CAC, Cacib.

Bianca´s second litter was with Darko KS vom Klepelshagener Forst, where we seeked again for the strong bone structure, a calm, but very stabile male. We also wanted to have certain hardness to Roosa, whose first litter with Faros was not a success and some of the puppies were too soft from their character.

We mainly succeeded in our attempt: nicely built dogs, without the mistakes from the first litter and little bit more hardness and trainability. The puppies are searching well, have a very good nose as their mother has and have a great enthusiasm in water work. Some individuals are a bit noisy at work, but some on the other hand very quiet and calm.

PEDIGREE:http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekN...

******************************************************


Seuraavaan Roosan (Bianca vom Siedenfeld) pentueeseen haimme urokseksi kovahkon, tummanruskean, vahvarakenteisen Darko KS vom Klepelshagener Forstin.

Darko onkin tuonut mukanaan luustonvoimakkuutta, parempaa päätä, niin sisältä kuin ulkoa ja käsittelynkestävyyttä, jota edelliseltä pentueelta Faroksen kanssa puuttui. Lisäksi G-pentueessa ei ole ilmennyt niitä vikoja, joita D-pentueessa oli. Kaikki yksilöt ovat A-lonkkaisia ja niin selästään kuin etupäästään terveitä.

Muutamalla on hieman äänekkyyttä, mutta on mukavasti hiljaisiakin metsästyskoiria, samoin hyvää hakua ja hyvän nenänsä Roosa on periyttänyt jälkeläisilleen. Vesityöskentely maistuu lähes kaikille ja petoterävyys tuntuu olevan yhteinen piirre: onhan se myös Roosan bravuuri.

Yhdellä nartulla pentueessa oli häntämutka ja yhdellä nartulla on ilmennyt kolmivuotiaana olkanivelen lievä nivelrikko, joka ei koiralle tulevaisuudessa luultavasti tule aiheuttamaan ongelmia lievästeisuutensa takia. Olkanivel oli kuvattu puhtaaksi vuoden vanhana eikä leikkauksia ole tehty.


Meracus Grando: Junior Class field trial 1.price. Hips: A/A, ED/OD: 0/0.

Show: CAC

Owner: Kari Eräste

Meracus Giselle: Junior Class field trial 2.price. Hips: A/A, ED/OD:0/0.

Show: 3 x CAC

Owner: Aimo Nuottimäki

Meracus Geisha: Junior Class field trial 3.price. Hips: A/A, ED/OD:0/0.

Show: CAC

Owner: Kari Forsström

Meracus Gala: Junior Class field trial 2.price. Hips: A/A, OD/ED:0/0.

Show: CAC, Cacib

Owner: Jukka Räsänen

Meracus Grappa: no trial. HD:A/A, 0/0. Res-CAC. Owner: Sakke Gustafsson

Meracus Garant: no trial. HD: A/A, 0/0. Very good. Owner: Antti Pääaho

Meracus Griselda: youth class 2. price. HD:A/A, 0/0. Owner: Mimosa Mäkinen.

Meracus Galette: youth class 2.price. HD:A/A Owner: Eki Vähäkallio